چراغ سیگنال
چراغ سیگنال چیست
چراغ سیگنال در واقع نوعی لامپ های ال ای دی یا رشته ای است که در یک بدنه با پیچ و مهره قرار می گیرد و به عنوان هشدار دهنده برای تابلوهای برق و مخابراتی، تابلوهای توزیع، شبکه و دستگاه های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. چراغ سیگنال قطعه ای ساده و پر کاربرد در سیستم های اخباری است. ولتاژ کاری این چراغ ها از 3 ولت تا 220 ولت می باشد. روشن شدن هر کدام از این چراغ سیگنال ها حامل پیامی است که با توجه به رنگ آن ها مشخص می شود. اپراتور وجود علامت و اخطار را با دیدن آن ها در تابلو برق متوجه می شود. چراغ سیگنال عموما برای اعلام وجود یا عدم وجود برق در تابلو برق به کار می رود. کاربرد های دیگری نیز دارد. کاربرد های آن شامل نشان دادن روشن یا خاموش بودن کلید، وارد مدار شدن خازن، اعلام خطا و نمایش تریپ و فالت می باشد.
دسته بندی چراغ سیگنال
چراغ سیگنال اصولا به صورت تکی یا ترکیب شده با تجهیزاتی مثل کلید سلکتوری، شاسی های استارت استپ، شاسی اضطراری و ... در مدار لحاظ می شود. بدنه چراغ سیگنال ها در اشکال بدنه مختلف شامل دایره، مربع و مستطیل با رنگ ها و مقدار مقاومت های گوناگون در برابر عوامل بیرونی ساخته شده است تا هنگام خرید بتوانید آن را انتخاب نمایید. در هنگام خرید چراغ سیگنال باید عواملی چون نوع کاربرد، مقدار ولتاژ، قطر بدنه و رنگ چراغ را معیار برای انتخاب این محصول در نظر داشت. این عوامل برای نصب چراغ در تابلو برق یا سایز دستگاه های صنعتی دارای اهمیت بالایی است. چراغ سیگنال یا pilot light در دسته سیگنال های نوری قرار می گیرد و بر اساس قطر چراغ، ولتاژ و رنگ دسته بندی می شود :
قطر چراغ
قطر چراغ سیگنال در دو سایز 22 میلی متر و 16 میلی متر تولید شده است. عموما در تابلو های برق قطر 22 میلی متر مورد استفاده قرار می گیرد و روشن بودن بخشی از مدار یا کل مدار را نشان می دهد. این سایز چراغ سیگنال قابل نصب در سوراخ تابلو برق به قطر 22 میلی متر می باشد. برای نصب کردن چراغ سیگنال در تابلو برق باید با استفاده از ابزاری چون پانچ، لیزر یا گردبر سوراخ هایی با اندازه های استاندارد در سطح کار ایجاد کرد. قطر این سوراخ ها با توجه به ابعاد چراغ سیگنال تعیین می شود.
ولتاژ
چراغ سیگنال با ولتاز مدار فرمان متناسب است و در هنگام انتخاب و خرید باید میزان ولتاژ مدار فرمان را دانست و با توجه به آن چراغ سیگنال را انتخاب کرد. ولتاژ آن در مقادیر 24 ولت ، 48 ولت ، 110 ولت و 220 ولت موجود می باشد. در مدل LED لازم است ولتاژ چراغ قبل از تهیه مشخص شود چون چراغ بعد از انتخاب قابل تعویض نیست اما اگر چراغ سیگنال ها از نوع مدل رشته ای باشد می توانید اگر نیاز به تعویض داشتید آن را با مدل های دیگر عوض کنید.
رنگ
رنگ چراغ سیگنال مطابق با حساسیت و مفهوم پیامی که می خواهد برساند انتخاب می شود. در اکثر چراغ های سیگنال بدون نیاز به باز کردن قسمت اصلی چراغ، قسمت پلاستیکی را می توانید تعویض نمایید. این لامپ ها در 7 رنگ سفید، قرمز، سبز، زرد، آبی، صورتی و فسفری قابل سفارش است. در ادامه به مفاهیم رنگ های رایج چراغ سیگنال ها می پردازیم:
رنگ سفید : این رنگ چراغ سیگنال هنگامی روشن است که ماشین در حال کار می باشد و در واقع معنی خاصی ندارد. این رنگ چراغ زمانی روشن است که تغذیه مدار فرمان از جریان دی سی بگذرد.
رنگ قرمز : هنگامی که وضعیت کلید در حالت بسته (close) باشد این رنگ چراغ سیگنال روشن می شود.
رنگ سبز : هنگامی که وضعیت کلید در حالت باز (open) باشد این رنگ چراغ سیگنال روشن می شود.
رنگ زرد : هنگامی که وضعیت کلید در حالت خطا (flat) باشد این رنگ چراغ سیگنال روشن می شود.