ترمینال

ترمینال برق

ترمینال یکی پرکاربردترین تجهیزات جانبی تابلو برق های صنعتی و ساختمانی می باشد که در انواع مختلفی تولید شده و کار اصلی آنها اتصال دو یا چند سیم به یکدیگر می باشد. در واقع همانطور که از نام ترمینال مشخص است جهت اتصال المان های مختلف می توان از این قطعه استفاده کرد. به صورت کلی پیچیدن سیم ها به دور هم برای ایجاد اتصال الکتریکی ممکن است خطراتی از جمله ایجاد مقاومت بین دو سیم و همچنین امکان جرقه را به وجود آورد به همین دلیل در صنعت برق این کار مجاز نیست حتی اگر عایق بندی با نوار چسب الکتریکی انجام شود.

برای ایجاد یک اتصال ایمن از انواع ترمینال ها استفاده می شود که در دسته بندی های مختلف برای فضاهای متفاوتی به کار می روند.کاربرد دیگر ترمینال افزایش طول سیم و یا بهره گیری از یک زوج سرسیم فیشی نری و مادگی از ترمینال برق است.شما با بهره گیری از ترمینال می توانید سیم ها را در جاهای مشخص و استاندارد به صورت ایمن و زیبا نصب کرده و هرگاه نیاز به رفع عیب و نقص سیستم های سیمکشی داشتید می توانید یک راست به سراغ ترمینال ها بروید. زمانی که از ترمینال در مدار استفاده می کنید جریان برق بدون گرم شدن از سیم ها عبور می کند و احتمال بروز هر خطری را به صفر می رساند. شما میتوانید با مراجعه به سایت تهران ولتاژ از بین بهترین برندهای ایرانی و خارجی ترمینال های مورد نظر خود را با بهترین قیمت و کیفیت خریداری کنید.

معرفی انواع ترمینال برق

ترمینال ها تنوع گسترده ای از نظر کاربرد و شکل ظاهری دارند که به صورت کلی در انواع ترمینال ریلی یا تابلویی، ترمینال پیچی و فشاریو ترمینال شاخه ایی تولید و دسته بندی می شوند. در تعریف کلی ترمینال های پیچی وسایر مدل ها برای اتصال دو یا چند سیم رسانا، ترمینال های ریلی برای انشعاب گیری از سیم ها در تابلوهای برق کاربرد دارند. حال در ادامه به توضیح مفصل تری در رابطه با انواع ترمینال برق می پردازیم:

ترمینال شاخه ای

انواع کانکتور شاخه ای به دو دسته خشک و نرم تقسیم می شوند و به صورت کلی در صورتی که نیاز به افزایش طول سیم دارید می توانید از این ترمینالها برای اتصال دو سیم استفاده نمایید و یا جهت انشعاب گیری از سیم ها، ترمینال شاخه ای گزینه ای مناسب است. اگر بخواهیم ساختمان این کانکتور را توضیح دهیم دارای یک سلول ورودی و یک سلول خروجی است که سیم های ورودی و خروجی به واسطه بستن سیم گیرهای پیچی موجود در بدنه عایق شده ی ترمینال به یکدیگر متصل می شوند و از طرفی امکان باز کردن آنها از همدیگر نیز به راحتی فراهم است.

ترمینال شاخه ای در واقع ترمینال هایی هستند با اتصال سریع و شیار جدا کننده که هم در خانه و هم در فضاهای دیگر مصرف دارند و طراحی و تنوع آنها به گونه ای است که امکان استفاده از هر تعداد ورودی و خروجی مورد نیاز را میسر می سازد. عایقی که روی ترمینال های شاخه ای قرار می گیرد معمولا از جنس پی وی سی، پلی آمید و پلی اتیلن می باشد. ترمینال های شاخه ای معمولا 12 تایی هستند و بهم چسبیده اند که معمولا به راحتی با فشار دست و یا قیچی و کاتر از هم جدا می شوند.

ترمینال ریلی یا تابلویی

ترمینال ریلی که با نام تابلویی نیز شناخته می شود قابل استفاده در تابلو برق ها هستند و برای گرفتن انشعاب درون تابلو برق به کار می روند. این ترمینال ها به صورت کشویی روی یک ریل درون تابلوی برق نصب می شوند به همین دلیل شما می توانید به راحتی ترمینال هایی را به آنها اضافه یا کم کنید.

ترمینال ریلی یا تابلویی انواع مختلفی از کانکتورها شامل ترمینال های ارت، ترمینال های فشاری، سوئیچی، قطع شونده، فیوزی، ترمینال ارت، دو طبقه، سه طبقه و ترمینال ترانس را شامل می شوند. برای استفاده از این محصول بعد از اینکه ترمینال وصل شد سیم ورودی را با کمک سرسیم یا وایرشو داخل یک سلول ترمینال قرار می دهید و با کمک سیم گیر یا پیچ به سلول ترمینال محکم می کنید در این حالت سیم خروجی هم باید وایرشو داشته باشد و به همان روش در سلول دیگر محکم شود که در این صورت دو سیم به وسیله کانکتور به هم متصل می شوند. در ادامه به بررسی مختصر از انواع ترمینال های تابلویی می پردازیم.

ترمینال فیوزی جهت حفاظت و کنترل تجهیزات برقی و ماشین های برقی مورد استفاده قرار می گیرد.

ترمینال قطع شونده در سیستم های کنترل از راه دور و اندازه گیری مدارها مورد استفاده قرار می گیرد.

ترمینال سوئیچی نیز در سیستم های کنترل و اندازه گیری قابل استفاده است.

ترمینال فشاری نوعی ترمینال بدون پیچ است که با فشردن سر هر سیم به یکی از طرفین ترمینال سیم وارد ترمینال می شود.

ترمینال ارت برای اتصال ایمن به شین اصلی حفاظتی استفاده می شود و نوعی کانکتور بدون پیچ است.

ترمینال دو یا چند طبقه در واقع دو ردیف ترمینال روی هم قرار گرفته است که تراکم سیم گیری را دو برابر می کند.

ترمینال ترانس نوعی کانکتور برای استفاده روی ترانس می باشد که برخی از شرکت ها اقدام به تولید این مدل نموده اند.

ترمینال های معرفی شده همیشه در سایت تهران ولتاژ آماده فروش میباشند

مزایای استفاده از ترمینال برق در مدار

  • -افزایش ایمنی
  • -ایجاد اتصال استاندارد
  • -امکان باز و بسته کردن محل اتصال سیم ها
  • -استفاده به صورت موقت و دائمی برای اتصال سیم ها
  • -قابلیت انشعاب گیری در تابلو برق
  • سایت تهران ولتاژ با ارائه بهترین برندهای داخلی و خارجی کلیه نیازهای مشتریان خود را در خصوص استفاده از ترمینال های تابلویی تامین میکند.